Kova, saðlýðýna çok dikkat eder. Bu burçta doðanlarýn çok yaþamalarý þaþýlacak bir þey deðildir. Ama bu yüzden onu "saðlýk havarisi" olarak nitelemek doðru olmaz, o sadece bilinçli bir yaþam sürer, hiçbir zaman yaptýðý iþi abartýp vücuduna zarar vermez.
Kovanýn bedeninin tehlikeli bölgeleri, kan dolaþým sistemi, baldýrlar ve ayak bilek kemikleridir. Kovalar, her þeyden önce bacak yaralanmalarýna meyillidirler, özellikle sportif faaliyetlerde kemik kýrýlmalarý, burkulmalarý gibi. Dolaþým bozukluðu, varis, ileri yaþlarda damar sertliði ve mesane rahatsýzlýklarý, Kovanýn kolay yakalandýðý hastalýklardýr. Kötü duruþunuz, rahatsýzlýklara yol açabilir. Bu nedenle otururken ve ayaktayken devamlý dik durmaya çalýþýn. Çocuklarýnýzda da buna dikkat edin. Sinirlerinizin saðlam olmasýndan çok, bedensel enerjinizden dolayý, büyük yorgunluklara uzun zaman dayanabilirsiniz. Bu, sadece yaptýðýnýz þey sizi gerçekten ilgilendiriyorsa geçerlidir.
Kova, topluluk içinde ve arkadaþlarýnýn yanýnda dinlenir ve güçlenir. Yaþamak için suya ne kadar ihtiyacý varsa, insanlarla iliþki kurmaya da o kadar ihtiyaç duyar. Buna raðmen, yalnýz baþýna doðada bir gezinti de
onu heyecanlandýrabilir. Bütün bu hummalý günlük yaþam sizi sinirlendiriyorsa, bu yönteme baþvurmakta tereddüt etmeyin.
Zihniniz devamlý çalýþtýðý ve yeni giriþimlere konsantre olduðunuz için, bedensel aktiviteleri ihmal etme tehlikesiyle karþý karþýyasýnýz. Bunun için formunuzu koruyabileceðiniz bir faaliyet alaný arayýn. Örneðin yoga, Kovanýn yapýsýna çok uygun bir spordur.