Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Genel kültür bilgileri
 
Parmak
 Okunma  5151
 Parmak Niye Çýtlar?
Bazý insanlar her iki elinin parmaklarýný birbirine geçirerek ve onlarý gererek ses çýkarýrlar. Yani çýtlatýrlar da diyebiliyoruz. Çoðumuz buradan gelen sesin kemiklerden geldiðini sanýrýz, hatta rahatsýz oluruz ama nedense bunu yapanlar hallerinden memnun görünürler.
En çok ve kolaylýkla çýtlayan yerler vücudumuzda en çok bulunan sürtünmeli eklem yerleridir. Bu tip eklem yerlerinde, örneðin parmaklarýmýzda, iki kemiðin birleþtiði yerde bir baðlantý kapsülü vardýr. Bu kapsülün içinde kemiklerin hareketleri sýrasýnda buralarý yaðlayan bir sývý vardýr. Bu sývýnýn içinde erimiþ halde oksijen, nitrojen ve karbondioksit gazlarý bulunur. Vücudumuzda en kolay çýtlatabileceðimiz eklem yerlerimiz parmaklarýmýzdýr. Parmaklarýmýz gerilince eklem yerlerimiz düzleþince bu kapsül de gerilir. Ýçindeki sývýnýn basýncý azalýr ve gaz kabarcýklarý patlamaya baþlar. Ýþte kulaðýmýza gelen bu seslerdir. Patlayan kabarcýklar neticesinde gazlar bu sývýyý terk eder, sývý daha da genleþir ve eklem yerlerinin hareket kabiliyetini artýrýr.
Ayný parmaðýnýzý arka arkaya çýtlatamazsýnýz. Bir süre beklemeniz gerekir, çünkü gaz kabarcýklarýnýn sývý içerisinde tekrar oluþmasý biraz zaman alýr.

Puan Ver
 Toplam Puan  203  Ortalama  6.15
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007