Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Genel kültür bilgileri
 
Polen
 Okunma  4868
 Arýlarýn 200 ila 3000 arasý çiçekten toplayarak, kanatlarýnda kovana getirdikleri bitkinin erkek üreme hücresi olan doða harikasý bir bitki özüdür. Arýlar bal yapmak için çiçeklerden besin toplarken, çiçekten çiçeðe konarlar. Böylece hem çiçeklerin döllenmesini saðlarlar hem de yavrularýný beslemek için kovana polen götürürler.
Polenin çok yüksek besin deðerli olduðu keþfedildikten sonra kovanlarýn giriþlerine polen tuzaklarý yerleþtirilmiþ ve bu sayede arýyý rahatsýz etmeden kovandaki polen stoklarý toplanmaya baþlanmýþtýr. Arýlarýn kovana giriþlerinde kanatlarýndan
tuzaklara düþen polen; natürel kurutma sistemiyle kurutulur ve çok
kýymetli bir besin haline gelir.
Polenler renk, þekil ve içerikleri bakýmýndan büyük farklýlýklar
gösterirler. Polenlerin %80'i sarýdýr. Bunun dýþýnda siyah, kýrmýzý,
mor, pembe, eflatun vb. renklerde polene rastlamak da mümkündür. Polene bu renkleri veren renk maddeleridir. Bu renk maddelerden karotenoidlerin baþlýcalarý:
a-karoten, b-karoten, lycopin, xanthophyl ve zeaksonthinden ibarettir.
Klorofil varlýðýna polende rastlanýlmamýþtýr. Polende ortalama %25
Protein vardýr. Protein miktarý polenin türüne, yöresine, toplama sistemine göre farklýlýklar göstermektedir. Polen bilim dalý Patinoloji'dir. Ýyi cins polen; natürel kurutma sistemiyle vitaminleri ölmeden kurutulmuþ, taze ve bol nektarlý çiçeklerden toplanan 1.sýnýf olmalýdýr.

POLEN'DE BULUNAN VÝTAMÝN VE MÝNERALLER NELERDÝR:

Polen bilim dalý Palinoloji'dir.

Polende tam 22 çeþit aminoasit, 27 çeþit madensel tuz, doðal hormon, enzim, coenzim, pigment, karbonhidrat ve ferment vardýr.
Polende bulunan baþlýca asitler pantothenic, linoleik, ascorbik ve
araohidonik'dir. Demir, bakýr, kalsiyum, sodyum, magnezyum, silisyum ise varlýðý polende tespit edilen elementlerden bazýlarýdýr. Polende bulunan iz elementler alüminyum, nikel, titaniyum ve çinkodur.

Dünyaca tanýnmýþ bir araþtýrma örgütü CNRS Araþtýrma Örgütü'nün; Araþtýrma Uzmanlarýndan Armond PONS; kitabýnda polenin bütün vitaminleri taþýdýðýný açýklamýþtýr.

Polende bulunan vitaminler A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P, PP'dir.

Polende yüksek oranda rutin vardýr (rutin kýlcal damarlarý etkiler,
Ayný zamanda kalp kasýnýn çalýþmasýný güçlendirir).

Chauvin ve Lenormand'ýn araþtýrmalarýyla polenin antibiotikler içerdiði kanýtlanmýþtýr. Grecean ve Enciu'nin bu konuda yaptýðý çalýþmalar sonunda polenin Staphylococcus, Salmonella, Ecoli ve Bacillus anthracis'e karþý etkili olduðu ve bunlarýn üremelerini engellediði tespit edilmiþtir.

Polende insan yaþamýnýn ihtiyacý için her þey mevcuttur. Bulundurduðu (oglio-elementler) madenler, aminoasitler ve en son olarak zengin çeþitli vitaminler yanýnda; protein, yað, þeker, madeni gýda, hormon, büyütücü faktör, pigment; beyin ve vücutça yorgun insanlarýn tüm ihtiyacýný karþýlar.
Anemi (kansýzlýk) hastalarýnda, bir ay süre ile her gün bir kahve
kaþýðýpolen yedirilen bünyelerdeki alyuvarlarýn; milimetre küpte 500.000 arttýðýný göstermiþtir

1 Gram Polendeki 8 mg B1 vitaminini þu besinler saðlar 70 gram Bira mayasý, 3 kg. Karaciðer, 8 tam kepekli ekmek, 20 kg. elma veya domates1 Gram Polendeki 5 mg B2 vitaminini þu besinler saðlar 50 gram Bira mayasý, 6 kg. portakal, 12 kg. domates, 16 kg. elma 74 adet beyaz ekmek
1 Gram Polendeki 27 mg B5 vitaminini þu besinler saðlar 35 gram Bira mayasý, 13 kg. sýðýr eti, 25 kg. kabuklu buðday, 95 lt süt

DÜNYA BÝLÝMADAMLARINA GÖRE POLEN VE FAYDALARI:


"Geleneksel týbbi tedaviler gören MÝDE ÜLSER'LÝ hastalarýn %29'u iyileþebilirken, Polen yedirilerek tedavi edilmiþ MÝDE ÜLSER'lilerin%59,2'sin de Mide yaralarýnýn iyileþtiði denenerek kanýtlanmýþtýr."
Rusya Irkomtsk Tedavi Kliniði "Günde 2 gram Polen yiyen hastalardaki YARA VE YANIKLAR'ýn iyileþmesinde %30
hýzlanýþ ve artýþ olmuþtur."
ABD Wagne Üniversitesi Týp Fakültesi Cerrahi Prof. Dr. N.S. Gimbal"Polen, hayatýn sýrrý olan RNA ve DNA doludur. Uzun zamanlý hafýza, kromozomlarýn yapýsýna giren RNA' ya baðlýdýr. RNA'sýz beyin taþýyan insan, kendi adýný bile hatýrlayamaz. Polen ZEKA'yýda arttýrmaktadýr.
Vikingler gözlemsel olarak fark ettikleri poleni, "makbul yemeði " olarak savaþlara giderken yerler ve ortalama 100 yýl yaþarlardýr.
'Ensafalit' (Beyin iltihabý)'na yakalanan Danimarka'lý Jyte Elmgaad'a doktorlarý dört ay ömrü kaldýðýný açýkladýlar. Kýsa zamanda duyu özelliklerini kaybeden genç kadýn, saðýr, dilsiz ve kör olur. Bunun üzerine, Polen özü enjeksiyonlarý yapýlýr. Sonuç hayret vericidir. Hasta mucize þekilde ölümden kurtulur ve eski saðlýðýný kazanýr.
BEYÝN, PROSTAT, KARACÝÐER, SOLUNUM YOLU ÝLTÝHAPLARI VE DAMAR SERTLÝÐÝ'inde sonucu þaþkýnlýk veren týbbi kürler devam etmektedir."
ABD / Call Enterprise -Jim Kenner:
"Bizler bilim adamlarý henüz polenin nasýl olup da hastalýklarý iyi
ettiðinibilmiyoruz. (1969'da polenin bileþimi henüz tam bilinemiyordu). Fakat çeþitli antibiyotik ilaçlarla tedavi edildiði halde iyi olmayan pek çok hastam, gözlerimin önünde iyi olmuþlardýr. Birçok SOLUNUM HASTALIKLARI'ýnýn
da polenle tedavi edildiðini ve hastalarýn gerçekten hastalýðý ve
nekahat süresini süratle atlattýklarýný müþahide ettik. Söylenecek tek þey yok. Ýnsanlýk demek ki burnunun dibinde bulunan bu "Harika Ýlacý" þimdiye kadarhiç farketmeden yaþamýþ"

Ýsveç Upsala Üniversitesi - Eric Ask Umparc:
"Polen, harika besinlerin en üstünüdür. Kimyasal analizler polende tüm vitaminler, proteinler, yað, þeker, mineral, hormon, büyütücü faktör, pigment vs. bulunduðunu gösteriyor. Bu canlý dengeli besin beyni ve vücudu yorgun ve uyuþuk insanlara bir kaç günde canlýlýk ve yaþama neþesi veriyor. Büyüme faktörleriyle cýlýz ve durgun çocuklarýn hýzlý geliþmesini saðlýyor. Kansýzlarda, bir ay süreyle her gün bir kahve kaþýðý polen yedikten sonra yapýlan laboratuar denemeleri, kýrmýzý küreciklerin, milimetre küpte 500.000 arttýðýný gösteriyor. Hafif laktasif, yani BARSAK ÇALIÞTIRICI'dýr. ÝÇ ZEHÝRLENMELER'i önleyicidir.
Sabah ve öðle, vitamin almak için polen yiyiniz. Ilýk süt, bal veya
Suya karýþtýrýlýr. Veya doðrudan yenilir. AÞIRI YORGUNLUK, ZAYIFLIK, HASTALIK, KANSIZLIK, YAVAÞ GELÝÞME gibi durumlarda doz arttýrýlmalýdýr. Hiç bir yan etkisi tespit edilmemiþtir. Son araþtýrmalar ERKEN ÝHTÝYARLAMA'dan koruduðunu gösteriyor. Siz, 60 yaþýndan sonra 40 yýl daha dinç yaþamak istiyorsanýz Poleni hemen her gün yiyiniz."

Kaynak: Pour vivre cink fois vingt ans ( 100 Yýl dinç yaþamak )
Yazar: Fransýz Týp Profesörü Dr. Robert Tocquet (5 ayrý dilde 26 týbbi kitapve ansiklopedi yazan Bilim adamý)

Puan Ver
 Toplam Puan  252  Ortalama  7.00
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007