Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Eðlence
 
Genel kültür bilgileri
 
Damarlar
 Okunma  5620
 Kanýmýzýn içinde oksijen moleküllerini tutup, damarlarda taþýyarak, hedefe ulaþýldýðýnda býrakan özel bir molekül vardýr. Kýrmýzý kan hücrelerini, yani alyuvarlarý çevreleyen ve aslýnda demir içeren bir protein olan hemoglobin, oksijenle birleþerek bilinen parlak kan rengini oluþturur.
Damarlarýmýzýn mavi renkte görünmesi, vücudumuza gelen ýþýðýn bir kýsmýnýn derimizde emilmesi, bir kýsmýnýn da yansýtýlmasý ile ilgilidir. Derimizde mavi renk gibi yüksek enerjiye sahip dalga boyundaki ýþýklar daha çok yansýtýlýp gözümüze geldiði için damarlarýmýz mavi renkte görülür.
Derimizde gördüðümüz damarlarýn çoðu, et kalýnlýðý az olduðu için içindeki kanýn rengini daha çok yansýtan ve deriye daha yakýn olan toplardamarlardýr. Tabii ki bu durum toplardamarlar kesildiðinde kanýn koyu kýrmýzý veya mor renkte akacaðý anlamýna gelmez. Kesilme yerinden akan kan derhal hava ile temas edip, ondaki zengin oksijeni alýr ve rengi yine bilinen kan rengine dönüþür.


Puan Ver
 Toplam Puan  143  Ortalama  5.50
Fýkrayý Yazdýr
Ýkon Rehberi
Normal Ýçerik
Küfürlü Ýçerik
Belaltý Ýçerik
    BlueSash.NET© 2001-2007