Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Ak
Astroloji
* Burlar
(Gnlk Bur Fal)
Rya Tabirleri
Ak & Sevgi Yazlar

Burçlar ve Çiçek


SÜMBÜL / KOÇ :
Koçun zamaný ilkbahardýr. bu dönemde sümbülün çiçekleri ile mutlu olur. yumuþak pembe, mavi, mor ve beyaz renkler onu büyüler. ilkbahar çiçeklerini genelde kýþýn evde ve camýn önünde yetiþtirir. böylece onlarla haftalarca mutlu olabilir.



GÜL / ÝKÝZLER :
Ýkizlerin sembolüdür. çiçeklerin kraliçesi özellikle ikizleri etkiler. ikizler sadece onun çekiciliðini deðil onun nasýl yetiþtirileceðini de bilir. bakýmý ve diðer iþlerine de hakimdir.



ORKÝDE / ASLAN :
Yükseði seven aslan çiçeklerde de gösteriþli olanlarýný sever. orkide bu yüzden favorileri arasýndadýr. büyüleyici ve alýþýlmadýk renkler onu fazlasýyla etkiler. egzotik güzelliði ile bitkiler ailesinin en büyük üyelerinden olup 25.000 den fazla vahþi büyüyen çeþidi vardýr.



DALYA / TERAZÝ :
Çok þýk olan terazi barok güzelliðe sahip dalyalarý tercih eder. basit, yarý veya tam dolu dalya çeþitleri deðiþik renkli ve yapraklýdýr. türleri her geçen yýl artmaktadýr.



ZAMBAK / YAY :
Güzel þekli ve hoþ kokusu ile yayý büyüler. ilk tercihi beyaz kral zambaðý olsa da kýrmýzý ateþ zambaðý alaca renkli Türk zambaðý ona mutluluk verir.



KARDELEN / KOVA :
Kardelen kýþtan sonra ilk olarak açan çiçeklerden biridir ve ilkbaharýn geliþini haber verir. mutlu kova, çimenleri parlak renkleri ile dolduran ve daha þubat ayýnda etrafa güzel kokular yayan bu çiçeði çok sever.



LALE / BOÐA :
Yaþama sevinci ile dolu olan boða, canlý renklere sahip çiçekleri sever. laleler içinde en geniþ seçeneðe sahiptir. farklý tonlarda bulunduðu gibi deðiþik þekillerde de elde edilebilir. eðer bir bahçesi yoksa laleler ile dolu bir vazo da yeterli olacaktýr.



AKDENÝZ LALESÝ / YENGEÇ :
Akdeniz'den gelen anemon güçlü renkleri ile yengeci büyüler. yengecin yaþam tarzýnda olduðu gibi anemonlar da kendilerine özgüdür. rahatsýz edilmeden küçük gruplar halinde yetiþirler. küçük veya taþlý bahçelerde.



MARGÝT / BAÞAK :
Bakýmýnýn kolay ve her yere uymasý sebebiyle margit baþak için uygun çiçek dostudur.renkli ve parlak beyazý ile dikkat çeker. baþaðýn balkonda veya bahçedeki tercihi renkli türleridir.



EÞEK DÝKENÝ / AKREP :
Akrepler hareketi sever ve her boþ zamanlarýnda gezi ve yürüyüþler yapar. bu sýrada daðlarda bulunan dikenlerin güzelliði ilgisini çeker. centiyane gibi diðer dað çiçekleri de onu büyüler.



AMARÝL / OÐLAK :
Çalýþkan oðlak uzun boylu amarilleri sever. ilk tercihi kýrmýzý çiçekli çeþididir. kendisi gibi ona da özen gösterir ve gelecek yýlda da çiçek açmasýný saðlar.



NERGÝS / BALIK :
Ýlkbaharda balýðýn doðumu ile sarý renkli nergislerin de çiçekleri açar. ilkbahar çiçeði ünvaný ona aittir. özellikle trompet nergisi parlak sarý rengi ile büyüleyicidir.

Bu yaz 14999 kez okundu.

 | nceki Fkra
ask-sevgi | Sonraki Fkra
Yazy Yazdr
    BlueSash.NET 2001-2007