Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Aþk
Astroloji
* Burçlar
(Günlük Burç Falý)
Rüya Tabirleri
 
  Rüya Tabirleri Sözlüðü
A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - Ý - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Þ - T - U - Ü - V - Y - Z
Rüya Tabirleri
Rüya Tabiri Ara
 

Çiðnemek
Aðýzda bir þeyler çiðnemek tartýþmalý mala, aðýz kavgasýna, Tatlý bir þey çiðnemek sözün güzelini tekrar etmeye, acý þey çiðnemek kötü kelam tekrarýna; Ayaklarýya bir þey çiðnemek, çiðnediði þeyin temisil ettiði mal ve deðeri -iyilik yahut kötülükten ne ise- ayaklar altýna almaya, Kötü þeyi çiðnemek hayra, iyi þeyi çiðnemek þerre, Bir vasýtan altýnda kalarak yahut ayaklar altýna alýnarak çiðnenmek iþlerin düzelmesine, tevazu ile birlikte gelecek hayýrlara delalet eder. ( Ayrýca Bakýnýz; Sakýz.)

Rüyasinda bir seyi disleriyle çignedigini görmek, kelam ile tabir olunur. Sakiz çignedigini gören, neticesi olmayan uzun söz söyler. Bazi tabirciler demislerdir ki, bir seyi çigneyip ezdigini görmek, eger o sey kendisine ait ise, bir sözünde dolayi zarara ugramaya, eger o sey baskasina ait ise sahibine zarar vermeye delalet eder. Bir hayvanin esyasindan bir seyi çigneyerek tahrip ettigini görmekte hayir yoktur. Bir baska rivayete görede: Rüyada sakizdan baska her seyi çignemek, hasta olmaya isarettir. Rüyada sakiz çignedigim gören kimse, hakkinda dedikodu ve hatta münakasa ve sikayet konusu yapilan bir mal elde eder. Rüyada yenmeksizin agizda çignenen her sey, çignendigi miktarca sözü tekrarlamaya isarettir. Rüyada seker kamisim çignemek de böyledir.
    BlueSash.NET© 2001-2007