Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Elence
 
Komik yazýlar
Fkralar
 
Sigarayý býrakýyorum
 Okunma  2001
 BIRINCI DAKIKA
Sevgili günlük,
Bu sabah Hürriyet'in Kelebek ekinde sigarayý býrakmanýn vücuda yaptýðý olumlu etkileri anlatan bir haber okudum. Bu tarz haberlerden oldum olasý tiksinmeme raðmen nedense coþup sigarayý býrakmaya karar verdim. Kararým kesin, sigarayý býrakýyorum. Bu kararýmýn vücuduma etkilerini gösteren tabloyu baþucuma astým. Ýçimin zehirden temizlenmesini tabloya bakarak daha rahat hissedeceðim. Simdi masanýn üzerindeki dolu sigara paketini buruþturup çöpe sallýyor ve saðlýklý gürbüz bir kiþi olma yolundaki ilk adýmýmý atýyorum.

SEKIZINCI SAAT
Sevgili günlük,
Tabloya göre sigarayý býraktýktan sekiz saat sonra tansiyon ve nabýz normale dönüyormuþ. Ýnanýr misin, bunu hissediyorum sanýrým. Tamam, tansiyon ve nabzýmýn bundan sekiz saat önceki halinde de anormallik hissetmemiþtim, ama normale dönmesi iyi bir þey herhalde. Coþkumu paylaþmak için Teoman'ý aradým, sigarayý býrakmama "geçici Ubeyd Korbey sendromu" adini takti. "Oðlum" dedim, "bak tam sekiz saattir sigara içmiyorum, tansiyonum ve nabzým cillop gibi oldu". Bunu söyleyince kendi nabzýnýn ve tansiyonunun da harika olduðunu söyledi, meðer sekiz saattir uyuyormuþ. Y_a_v_s_a_k iste, ben ne diyorum o ne diyor. Yalnýz laf aramýzda, kafama takýldý gerçekten, demek ki günde sekiz saat uyuyan bir sigara tiryakisinin tansiyonu ve nabzý da günde bir kere normalleþiyor. E peki, tansiyon ve nabýz günde üç kez normale dönemeyeceðine göre benim kazancým ne bu isten? Demek ki, savaþý erken býrakmayacaksýn. Yoksa Teoman i_t_i_n_d_e_n ne farkým kalýr? Onun tansiyonu da normal, benimki de.... Neyse, bakýcaz....

ONUNCU SAAT
Sevgili günlük,
Sigarayý býrakýrken baþlangýcýn çok zor geçtiðini duymuþtum. Hiç de deðilmiþ. Az önce yemek yedim, iþtahým açýlmýþ, yemeklerin tadýný daha iyi aldým. Yýllardýr ilk kez yemeðin üzerine sigara içmeyeceðim.

ON BIRINCI SAAT
Acaba azaltarak mi býraksam? Sadece yemeklerden sonra içsem mesela? Yok yok, dayanmam lazým. Kuruyemiþçiye gidip kabak çekirdeði alayým, oyalanýrým.

ON ÜÇÜNCÜ SAAT
Ýki saattir aralýksýz kabak çekirdeði yiyorum. Ve bir de yýldýran dejavu: "abi bu çekirdeðe elini sürünce býrakamýyorsun."

ON DÖRDÜNCÜ SAAT
Kabak çekirdeðini býrakýnca yemekten sonrakine benzer bir sigara içme isteði uyandý. Çöpe attýðým sigara paketini ararken telefon çaldý, Teoman mis. "Saðlýðýnda yeni düzelmeler var mi?" diye sorup kahkaha attý. Vay ayý vaaay, sigarayla mücadelemde basarisiz olmamý bekliyor demek ki. Bu beni sinirlendirmekten çok kamçýladý. Ulan Teoman, görüþürüz bakalým. Ýlk isim sigara paketinin olduðu çöp torbasýný evden atmak.

ON YEDINCI SAAT
Sevgili günlük,
Kendimden utanýyorum. Az önce kapýdaki çöp torbasýný geri almaya karar verdim, kapýcý g.türmüs. Kararsýzým, sigarayý býrakanlarýn sinirli olmaya baþladýðý ve kilo aldýðý söyleniyor. Þiþman ve sinirli biri olup Hüseyin'e benzemeyeyim sakin?

YIRMI DÖRDÜNCÜ SAAT
Sevgili günlük,
Biliyor musun, sigarayý býraktýktan 24 saat sonra kalp krizi riski yüzde 25 azalýyormuþ. Fena deðil ha, ne dersin? Teoman'ý aradým az önce, sana en fazla 15 gün veriyorum dedi. Kalp krizi riskinin azalmasýndan söz ettim, güldü. Gül bakalým Teoman efendi, gül... Gidip kabak çekirdeði alayým.

IKINCI GÜN
Sevgili günlük,
Dün çok kötü geçti. Kuruyemiþçiye gidip bir kilo kabak çekirdeði aldým. Gazeteleri çýkmadan okusaydým keþke, Hincal Uluç kösesinin yazýsýný "kabak çekirdeðinin cinsel güce katkýlarýna ayýrmýþ. Allahým, ya kuruyemiþçi de okumuþsa yazýyý? Ulan yüz gram al çýk, bir kilo niye alýyorsun? Bundan sonra o dükkanýn önünden geçemem.

ÜÇÜNCÜ GÜN
Sevgili günlük,
Çok güzel bir gündeyiz. Sigarayý býrakmamýn üzerinden 72 saat geçti, yani sinir uçlarým bugünden itibaren yenilenmeye baþlýyor. Daha da güzeli, sevgilim geliyor. Bugün biraz sinirli gibiyim, kýzýn yanýnda arýza yapmasam bari...

DÖRDÜNCÜ GÜN
Sevgili günlük,
Dün ne güzel baþlamýþtý hatýrlarsýn, ama korktuðum baþýma geldi ve sevgilimle kavga ettim. Her þey iyi baþlamýþtý halbuki. Bir ara dýþarý çýktýk, ben sosisli sandviç almak istedim, hanýmefendi karþý çýktý. Neymiþ, yürüyerek yemek yenilmezmiþ. Durduk yerde kavga çýktý. Sonunda dayanamayýp karþýdaki lokantaya gittim ve patlýcan musakka söyledim. Garson tabaðý getirir getirmez hatunun yanýna koþtum ve "yürüyerek yemek öyle yenmez böyle yenir" diyerek elimde tabak yürümeye baþladým. Bir yandan da musakkayý yemeye çalýþýyorum. kýz kaçmaya baþladý, ben de pesinden koþuyorum. Bir ara aðzýmdan köpükler çýktýðýný fark edince durakladým. Elimdeki tabaðý çöpe atýp eve döndüm. Sevgilimin telesekreterine not býraktým, umarým arar.

BESINCI GÜN
Bu sabah Ýstikbal'den çek-yat gelecekti, öðlene kadar bekledim, ne gelen var ne giden. Birden sinirlerim tepeme çýktý, elimde odunla beklemeye baþladým. Hayýr, niye sözünde durmuyorsun kardeþim? Sabah dediysen sabah getir. Adamlar saat üçte geldiler, ben odunla kapýya çýkýnca tedirgin olup kaçtýlar. Ýstikbal'i arayýp sipariþi iptal ettim, Yataþ'ý var Mobella'si var canim, banane yani...

ALTINCI GÜN
Sevgilim aradý, bana çok kýzgýn olduðunu söyleyip bir çuval zýr zýr yaptý. Zaten ona moralim bozuk, bir de Teoman gelip karþýmda fosur fosur sigara içmesin mi? Dumaný suratýma üflediðinde çaktýrmamaya çalýþarak içime çekmeye çalýþtým. Ulan özlemiþim be...

YEDINCI GÜN
Kabul etmem gerekir ki bugün çok sinirliydim. Gevþemek için televizyonu açýp belgesel izlemeye baþladým. Discovery Channel'da Timsah Avcýsý diye bir lavuk var, 10 dakika dayanamadým herife. Eline bir yýlan almýþ, yýlan çýtýr çýtýr ýsýrýyor, bu gevrek gevrek gülüyor. Neymiþ, yýlan zehirsizmiþ. Ya arkadaþým, zehirsiz diye ne bu yani? National Geographic'i açýyorum, zürafalar var, daha iyi. Ama zürafalardan, Mary ve ailesi diye söz ediliyor. Allah belanýzý versin hepinizin. Süt içip uyumaya karar veriyorum, süt þiþesinin üzerine "lütfen çalkalayýnýz" yazmýþlar. Çal-ka-la-mi-yo-rum. Mecbur muyum lan sizin þiþenizi temizlemeye. Para almasýný biliyorsunuz essogluessekler sizi be!

SEKIZINCI GÜN
Aksam arkadaþlarla bira içmeye gittik. Bu insanlar ne kadar anlayýþsýz var ya günlük, aklin oynar. Ulan zaten sigarasýz bira içiyorum, beynim sulanmýþ, hala üzerime geliyorlar. Masada ideolojik hadise çýktý, dýþarý kadar uzadý. Tartýþma sorun deðildi de "sigarayý býraktýðýndan beri kilo aldýn lan koca g.t" deyince dayanamayýp kafa attým Teoman'a. Yapmasam iyiydi.

SEKIZINCI GÜN
Teoman arayýp bir daha benimle görüþmek istemediðini söyledi. Çok umurumdaydý lavuk. Gereken cevabi verdim zaten. Bu arada, gazetede okudum yine. Sigarayý býrakmanýn çeþitli yöntemlerinden bahsediyordu. Azaltarak býrakma ve marka deðiþtirerek býrakma maddeleri ilgimi çekti. Acaba? Ama yok yok, bu kadar dayandým, gerisini getirmek lazým.

DOKUZUNCU GÜN
Sevgili günlük,
Sana ne zamandýr sevgili günlük diye seslenmediðimi fark ettim. Oysa sen bu dünyada beni anlayan tek varlýksýn, tek dostumsun. Bugün ne oldu biliyor musun, sevgilim beni terk etti. Alçak kadýn, manyaklaþtýðýmý söyleyip ayrýldý benden. Bu arada kabak çekirdeðinin b.kunu çýkardým, her tarafýmda sivilce çýktý.

ONUNCU GÜN
Ýki gün önce, sigarayý býrakmanýn çeþitli yöntemlerinden söz etmiþtim. Ben iki yöntemi
birleþtirip hem marka deðiþtirdim hem de azalttým. Günde üç tane yemeklerden sonra Parliement içiyorum. O kadar zaman sonra ilk içilen sigaranýn bir güzel kafasý var, þaþýrýrýsýn.

ON BIRINCI GÜN
Kendime bir iyilik yapýp sigarayý beþe çýkardým. Ha üç, ha beþ. Eskiden günde bir paket içiyordum, simdi beþ tane içiyorum. Yine kazançlýyým yani...

ON IKINCI GÜN
Bugün gazetede Amerika'da yapýlan bir araþtýrmayla ilgili haber okudum. Habere göre günde 10 taneye kadar sigaranýn çok fazla zararý yokmuþ. Üstelik sigaranýn markasýný deðiþtirmekten falan bahsedilmiyordu. Madem öyle günde 10 tane Camel içebilirim.

ON ÜÇÜNCÜ GÜN
Sevgilimi ve Teoman'ý arayýp özür diledim. Sevgilim, bir süre daha görüþmek istemediðini söyledi. Aðzýmdan köpükler çýkarken koþturduðum sahneyi unutamýyormuþ. Haklý kýz, bir þey söyleyemedim. Teoman aramýzda geçen hadiseyi sigaraya yordu, ona göre yavaþ yavaþ sigara içmeye baþlayýnca beynim tekrar faaliyete geçmiþ. Neyse barýþtýk ve yarin aksam buluþmaya karar verdik.

ON DÖRDÜNCÜ GÜN
Teoman'la ocak baþýna gittik. Ýçtiðim sigaralarý saymadým. Teoman'ýn da dediði gibi, sigaranýn zararlarýný bilerek içiyorum, kime ne? Sana da soruyorum günlük, sanane?

ON BESINCI GÜN
Püfür püfür içiyorum sigaralarý. Bir de, "sigaraya tekrar baþlayýnca ne olur" tablosu yapmaya baþladým. Sevgilim de bir daha sigarayý býrakmayacaðým sözünü verince geri döndü. Elveda günlük, bir daha isim olmaz seninle.
Puan Ver
 Toplam Puan  34  Ortalama  5.67
Fkray Yazdr
kon Rehberi
Normal erik
Kfrl erik
Belalt erik
    BlueSash.NET 2001-2007