Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Ak
Astroloji
* Burlar
(Gnlk Bur Fal)
Rya Tabirleri
Ak & Sevgi Yazlar

Aþkýn Fiziði


Kadýnlar, erkekler ve aþk... Mutluluðun formülünü her yerde aradýk durduk ama bir türlü bulamadýk. Þimdi, hiç aklýmýza gelmeyen bir kaynak bize yardýma hazýr; fizik kitaplarý. Çünkü aþkýn dinamiklerini de o meþhur fizik kanunlarý belirliyor.

Lisede ezberlediðimiz yüzlerce fizik formülü karþýsýnda çoðumuzun nasýl da nefesi kesilirdi. Oysa o formüllerin bir çoðunu zamanla unuttuk. Ta ki hayatýmýzýn en önemli parçalarýndan biri olan aþkýn altýnda bu formüllerin yattýðýný öðrenene dek. Kadýn erkek iliþkilerinin ve tabii ki bu iliþkilerdeki problemlerin, yanýlgýlarýn ve çýkmazlarýn temelinde doðanýn en eski güçleri var.

Bugüne kadar aþklarýmýzý arkadaþlarýmýzla ya da psikologlarla birlikte analiz ettik, oysa aslýnda tek ihtiyacýmýz olan þey bir fizik kitabý. Pozitif ve negatif enerjinin etkileþimi, birbirini iten ve çeken bedenler, titreþimler, erime... Lise yýllarýna dönmeye hazýrlanýn, çünkü ders baþlýyor!

Onu gördüm ve çarpýldým. Adý üstünde yýldýrým aþký!

Temel formül: Aralarýnda maddesel bað olmayan iki cismin karþýlýklý etkileþimine çekim gücü denir.

Bir anda çarpýldým. Onunla tanýþtýnýz, iki kelime konuþtunuz ya da konuþmadýnýz ve sizi bir mýknatýs gibi çektiðini hissediyorsunuz. Utanmasanýz 'Aþýk oldum.' diyeceksiniz ve hatta utanmýyorsunuz. Bilim adamlarýna göre ilk görüþte aþk sanýldýðý gibi gizemli ve mistik bir olay deðil. Çekim gücü hiçbirimizin engel olamayacaðý bir doða kanunu. Bu çekimin ne kadar sürdüðünü ise kimse bilmiyor, iyi bir baþlangýç, fakat yýldýrým aþkýnýn temeli saðlam duygulara dönüþmesi kiþiliklerinize ve birlikteyken kendinizi nasýl hissettiðinize baðlý: Onunla mutlu musunuz? Birbirinizi nasýl etkiliyorsunuz? ikinizin de duygularý olumlu olmalý, çünkü yalnýzca ona verdiðiniz kadar pozitif enerjiyi ondan alýrsanýz bu aþkýn bir þansý olabilir.

Biz serbest iliþkiye inanýyoruz.

Temel formül: Kendi haline býrakýlan bir cisim eðer dýþtan itici bir güç olmazsa ya dümdüz gider, ya da olduðu yerde kalýr.

Kelebek kadar özgür. Sevdiðiniz erkekle birliktesiniz ve birbirinizi sýkmamak için iliþkinizi serbestlik temeline oturttunuz. Aþkýn o en ateþli zamanlarý geçti ve yeryüzüne geri döndünüz. Bu noktada iliþkinizin serbestliðini karþýlýklý sorumluluk ve saygýyla dengelemezseniz birinizden biri ya olduðu yerde kalacak, ya da yoluna yalnýz devam edecektir.

Her halükarda aranýzdaki tutkunun azalmasý kaçýnýlmaz. Özgürlüðün belli sýnýrlarý olduðunu unutmayýn ve onunla bu konuyu tartýþmaya çalýþýn, iliþkiden beklentilerinizi dile getirin, fikir alýþveriþinde bulunun. Ne tür davranýþlardan rahatsýz olacaðýnýzý birbirinize açýk açýk söyleyin ve serbest iliþkinize belli kýsýtlamalar getirin. Böylece hem aþkýnýza enerji katmýþ, hem de yola birlikte devam etmiþ olursunuz.

Onunla tamamen uyuþuyoruz. Bu bir rüya olmalý!

Temel formül: Sürekli ayný frekansta giden iki dalga bir zaman sonra birbirini yok eder.

Her þey harika. Birazcýk bile kavga yok, her konuda ayný fikirdesiniz, her yere birlik te gidiyor, bütün boþ zamanýnýzý birlikte geçiriyorsunuz. Fakat bu arada yavaþ yavaþ birbirinizin gölgesi haline geldiðinizi, kýz arkadaþlarýnýzýn sizi uzun zamandýr aramadýklarýný ve iliþkinizin baþlangýcýnda aranýzda var olup aþkýnýza renk katan ufak tefek fikir ayrýlýklarýnýn tamamen kaybolduðunu görmüyorsunuz. Aþýrý uyumsuzluk gibi aþýrý uyum da büyük bir sorun...

Yok olan benlikler, kaybolup giden alýþkanlýklar, huzur verici ve yararlý yalnýzlýklar, kiþisel meraklar ve baðýmsýzlýk olmadýktan sonra iliþkinin ne anlamý kalýr? O sizin hayatýnýzýn çok önemli bir parçasý, ama tamamý deðil. Zaman zaman tabii ki ayný frekansta buluþacak, uyum içinde ilerleyeceksiniz fakat bazen de kendiniz için yaþamalý, þahsi zevklerinize vakit ayýrmalýsýnýz. Kendi kiþilik dalganýzý yakalayýn ve onu sürekli hareket halinde tütün. Gerçekten uyumlu bir çiftseniz sizin dalganýz gereken yerde onunkiyle zaten çakýþacaktýr.

Devamlý kavga ediyoruz. Hepsi onun suçu!

Temel formül: Ýki cisim arasýndaki itme hiçbir zaman tek taraflý olmaz, ikisinin de etkisiyle gerçekleþir.

Tartýþma, kavga, gürültü... Mutsuzsunuz ve size kötü davrandýðýný düþünüyorsunuz. Peki hiç somut bir adým attýnýz mý, bu konuyu sakin bir biçimde onunla konuþtunuz mu? Hayýr! O zaman siz de suçlusunuz. Olaylar karþýsýnda pasif kalmanýz sorumluluðu üzerinizden atmanýzý saðlamýyor ne yazýk ki. Sevdiðiniz erkek sizden uzaklaþtýðýnda ya da size saldýrdýðýnda bunu ne kadar güçlü yapýyorsa siz de o kadar güç ortaya koymalýsýnýz, bu bir fizik kuralý...

Mantýklý düþünün; yanlýþ seçimler mi yaptýnýz, yanlýþ yolu mu seçtiniz, sizi sömürmesine izin mi verdiniz? Ýliþkinizin kötü ve yýpratýcý hale gelmesinin sebebi kafanýzýn içindeki örümcek aðý mý? Bunlarýn hepsi düzelebilir. Tek ihtiyacýnýz olan kuvvetli bir istek, irade, bilinç ve bol bol iletiþim. Böylece iliþkiniz-eki dengeleri eþitleyebilir ve aranýzdaki itme gücünü çekime dönüþtürebilirsiniz.

Duygularým sürekli deðiþiyor.

Temel formül: Doðadaki hiçbir süreç tersine çevrilemez, her süreç belli bir yönde ilerler.

Aþkta denge olmalýdýr. Aþklar ve iliþkiler zaman içinde sürekli deðiþir, týpký rüzgarýn birdenbire yön deðiþtirmesi gibi... Ne yazýk ki bu da duygusal yaþamýn bir parçasý. Ancak saðlam iliþkilerde temel prensipler ayný kalýr. Böylece iliþkideki deðiþiklikler, yenilikler eski temellere oturtulur ve aralarýnda yeni bir denge kurulur.

Kalbinizin ve aklýnýzýn pillerini devreye sokun. Ýliþkinizin güven, birbirine destek olma, dürüstlük, þefkat ve diyalog kurma gibi deðiþmez unsurlarýna sahip çýkýn ve içten ya da dýþtan gelen yenilikleri bu unsurlar ýþýðýnda deðerlendirin. Haa, bu arada lise yýllarýnýzda nefret ettiðiniz fizik kitabým fýrlatýp attýðýnýz köþeden çýkarýp baþucunuza koymayý da unutmayýn.

Bu yaz 30354 kez okundu.

 | nceki Fkra
ask-sevgi | Sonraki Fkra
Yazy Yazdr
    BlueSash.NET 2001-2007