Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Sevgi-Aþk
Astroloji
* Burçlar
(Günlük Burç Falý)
Rüya Tabirleri
Aþk & Sevgi Yazýlarý

Biten Aþklar


Birbirini çýlgýnca seven iki insaný sýfýr noktasýna getiren, çözümsüzlüðe ve dolayýsýyla ayrýlýða sürükleyen bir sürü neden var. Belki de bu nedenleri yeterince iyi tanýmýyor ve onlarla nasýl baþa çýkacaðýmýzý bilmiyoruz.

Ne ile ve nasýl mücadele etmemiz gerektiðini öðrenirsek belki her þey çok farklý hale gelecek. O halde olmayan umudumuzu yoktan var edelim ve iliþkilerimizi katletmek için pusuya yatmýþ bekleyen 5 düþmaný mercek altýna alalým.

• Boþvermiþlik iliþkiyi sýradanlýða sürüklüyor
Zaman her acýnýn ilacý ama ayný zamanda da her aþkýn birinci dereceden katil zanlýsý... Yeni bir iliþkiye baþladýðýnýz anda þunu bilin ki saatli bomba da geri sayýma baþladý. Cicim aylarýnýn bitmesinden sonra gelen boþvermiþlik, o tuhaf "Nasýl olsa benimle!" duygusu, iliþkiye ve birbirine alýþmanýn getirdiði umursamazlýk ve özensizlik her iliþkiyi sýradanlýða sürüklüyor ve bu sýradanlýk, taraflardan biri "Beraberliðimizin bir anlamý kalmadý," diyene kadar sürüyor. iliþkiyi bir bebek gibi düþünün. Bebeðinize birkaç yýl bakýp sonra "Nasýl olsa kendi kendine büyüyor," deyip bir kenara mý atacaksýnýz? Aþkýnýza sahip çýkýn ve her aþamasýnda ona emek vermeye hazýr olun. Birbirinizle ilgilenin, birbirinizi özleyin, konuþun, fikirlerinizi paylasýn ve sorunlarý, büyüyüp çözümsüz hale gelmeden oturup tartýþýn. Kýsacasý, ikiniz de gayret gösterin, yorulun, terleyin.

• Cinselliði rutine dönüþtürmeyin
Tabii söner, körüklenmeyen her ateþ gibi... Seksin seyrekleþmesi uzun iliþkiler için oldukça normal ama bu seyrekliðin rutine dönüþmesi deðil. Hele cinsel iliþkiden zevk almamanýn, yalnýzlýk ve katlanma duygusunun cinsel tatmin ve birlikte bir bütün olma hissinin yerini almasý arzu ateþini söndüren ve mutlu aþký mutsuz sona sürükleyen en önemli etkenlerden biri. Sorunun temeli belki de þu; erkekler sekse ulaþmak için aþýk oluyor, kadýnlarsa aþka ulaþmak için seks yapýyorlar. Ancak sonuçta iki taraf da mahremiyet ve yakýnlýða ihtiyaç duyuyor. Cinsel isteði körüklemek için bu ihtiyaçtan yola çýkýlabilir: Birbirinize yakýnlýk gösterin ama "iþ" icabý sadece yatakta deðil yatak dýþýnda da... Hissettiklerinizi, sýkýntýlarýnýzý, özlemlerinizi paylaþýn. Yatakta tek baþýnýza fantezi kurmak yerine birlikte fanteziler geliþtirin. Böylece cinsel yaþamýnýz sýcaklýðým "9,5 hafta"dan daha uzun süre koruyabilir. Ama sakýn seksi "Kim daha iyi seviþiyor?" gibi bir güç mücadelesi ve baský aracý haline getirmeyin çünkü henüz seks olimpiyatlarý düzenlenmiyor!

• Býrakýn sorumluluk alsýn
Kýzgýnsýnýz, hem de çok... Sevdiðiniz erkek birlikte oturmaya baþladýðýnýzdan beri nedense alýþveriþ, yemek piþirme, çamaþýr yýkama, evi toplama gibi iþleri sizin yapacaðýnýzý varsayýyor, üstelik sizin mesleðiniz de onunki kadar zorken... Peki, ne oldu? Ne olacak, toplumsal rollere teslim oldunuz. Anne babalarýmýz ve toplum aracýlýðýyla bilinçsizce aldýðýmýz "doðru kadýn" ve "doðru erkek" rolleri, bir anlamda beynimize iþler ve duygusal iliþkilerimizde ortaya çýkar. Siz içgüdüsel bir biçimde üzerinize düþen her iþi yaparsýnýz ama onlar aslýnda ikinizin de üzerine düþen iþlerdir. Ona evle ilgili çeþitli görevler verin ve bu görevleri gerçekten üstlenmesini saðlayýn. Markete uðramayý unutup eve mi geldi? Sakýn siz kalkýp markete gitmeyin, býrakýn o gitsin. Mutfaðý temizlemekte baþarýsýz mý? Býrakýn temizlesin. Gerekirse siz sonra gidip bir daha yaparsýnýz. Önemli olan onun da birtakým sorumluluklarý olduðunu hissetmesi. Yoksa yaptýðýnýz her iyilik, bir süre sonra kaçýnýlmaz bir biçimde göreviniz haline gelir ve bu da sizi iliþkinizden soðutmaya baþlar.

• Eski sevgilinin gölgesini yok edin
Bazen geçmiþteki bir iliþkinin gölgesi bugünün mutlu aþkýnýn üzerine düþebilir. "Yeni sevgilim doðru insan mý? Yoksa benim için hala mücadele eden eskisine mi dönmeliyim?" gibi kuþkular güzel giden bir iliþkiyi bir süre sonra zehirlemeye baþlar. Büyük bir ihtimalle yeni büyük aþkýn diðer kahramaný bu kararsýzlýktan, bu gidip gelmeden sýkýlýr, hevesi kaçar ve iliþkiyi bitirir. Eðer eski sevgilisiyle ilgili tereddütleri olan sizseniz tavsiyemiz; onu unutun! Çünkü ayný suda iki kere yýkanýlmaz. Kendinize ve yeni aþkýnýza gerçek bir þans tanýyýn. Eskisiyle kýyaslamak gibi bir hataya düþmeyin, onun yerine yeni sevgilinizin olumlu özelliklerini keþfedin, bu daha heyecan verici... Bu arada eski erkek arkadaþýnýz askýntý olmaya devam ediyorsa onunla görüþmeyi tamamen kesin. Demek ki, henüz arkadaþ kalmaya hazýr deðil, üstelik bu durum yeni erkek arkadaþýnýzý da fazlasýyla rahatsýz edebilir.

• Ya olduðu gibi kabul edin ya da çekip gidin
Farklý ilgi alanlarý, geleceðe dair bambaþka beklentiler, hayaller ve birbirine ters bakýþ açýlan çoðunlukla ayrýlýða sebep oluyor. Yani "Zýtlar birbirini çeker," sözü tam bir palavra! Tabii ki, karakterleriniz ayný olmak zorunda deðil. Mesela siz daha neþeli ve dýþa dönüksünüzdür, o ise daha sakin ve çekingen, bu durum bir problem yaratmaz. Fakat hayata ve dünyaya bakýþýnýz, beklentileriniz, zevkleriniz ve planlarýnýz uyuþmuyorsa iþiniz bayaðý zor.

Beraberliðinizi sürdürmeyi gerçekten istiyorsanýz ve bu þekilde de aþkta mutlu sona ulaþabileceðinize inanýyorsanýz, o zaman önce sevgilinizi deðiþtirme fikrini unutun. Onu þu anki haliyle, hiçbir þekilde baþka bir insan yapmaya çalýþmadan ve size ters gelen davranýþlarýndan þikayet etmeden kabul etmelisiniz, tabii o da sizi... Eðer ikiniz de bunu baþarýrsanýz belki iliþkinizi uyum içinde sürdürebilirsiniz.

Bu yazý 22996 kez okundu.

 | Önceki Fýkra
ask-sevgi | Sonraki Fýkra
Yazýyý Yazdýr
    BlueSash.NET© 2001-2007