Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Seçme Videolar
Zeliha'niin Gözleri 4.bölüm kisim 9 Son Zeliha'niin Gözleri 4.bölüm kisim 9 Son
Portekiz Sabrina Dança Comigo (Vem Ser Feliz) Euro Portekiz Sabrina Dança Comigo (Vem Ser Feliz) Euro
Nejat Uygur - HANEDAN Part - 6 Nejat Uygur - HANEDAN Part - 6
GÖKCE KiRGiZ KALBiME GÖMERiM O ZAMAN CANLi CANLi O GÖKCE KiRGiZ KALBiME GÖMERiM O ZAMAN CANLi CANLi O
Zeliha'niin Gözleri 1.bölüm kisim 5 Zeliha'niin Gözleri 1.bölüm kisim 5
Ramazan Özel

İftarda balı eksik etmeyin


Doğanın mucizevi besini bal, en sağlıklı iftariyelik. Kan şekerini dengeleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren bal, oruçlu olunan süre zarfında antibiyotik işlevi görüyor.

RAMAZANDA yetersiz beslenme sonucu bireylerin bağışıklık sistemi görevini iyi bir şekilde yerine getiremeyebilir. Bu durumda bireyler mikroplara karşı daha duyarlı hale gelir. Bu tür besin öğesinden eksik kalındığı durumlarda bal tüketimine daha da bir önem gösterilmeli. Bal hastalık oluşturan birçok bakteri için uygun olmayan koşullar oluşturarak, hastalıklara karşı korur. Bal öyle güçlü bir etkiye sahip ki antibiyotiklere karşı dirençli bilinen staphylococcus aureus bakterisinin bal içinde parçalandığı araştırmalarla tespit edildi. Balın içindeki benzoik asit, sinamik asit ve flavanoidlerin antibiyotik etkisine sahip olduğu araştırmalarla da kanıtlanmıştır.

Uykusuzluk sorununa karşı bire bir

Ramazanda bireyler özellikle sahura kalktıktan sonra uyuyamama gibi bir sorunla karşılaşmaktadır. Bu soruna bal tüketerek son verebilirsiniz. Balın yapısında bulunan mutluluk hormonu-stresten uzaklaşmamızı sağlar. Gece yatmadan önce 2-3 çorba kaşığı bal yiyerek stres hormonunuzu kilo almadan düşürmüş ve rahat bir şekilde uyumuş olursunuz. Balın bu kadar değerli bir besin olmasının en önemli nedenlerinden biri de antioksidatif etkisidir. Bireylerde oksidatif olaylar sonucunda kanser, kardiyovasküler kollaps gibi bir takım rahatsızlıklar oluşur. Balın yapısındaki fenolik bileşiklerin antioksidatif etkiye sahip olduğu ve balın bireylere sulandırılıp kademeli artırılarak verilmesi ile antioksidatif etkisinin arttırdığı araştırmalarla ortaya konulmuştur. Yapılan başka bir araştırma da balın sahip olduğu antimutajenik etkisinin olduğu ve düzenli tüketen bazı kanser hastalarında kanser tümörlerinin çoğalmasını yavaşlattığı bildirilmiştir. Bu nedenle balı ramazanda da her gün düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.



Bu yazý 1917 kez okundu.

 | Önceki Yazý
ramazan-ozel | Sonraki Yazý
Yazýyý Yazdýr
    BlueSash.NET© 2001-2007