Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Seçme Videolar
Zeynep - Yikil Karsimdan Zeynep - Yikil Karsimdan
Tv Makinasi Kiz Kurulari Miss Turkey 2007 Güzeller Tv Makinasi Kiz Kurulari Miss Turkey 2007 Güzeller
Fenerbahçe 2006/2007 Fenerbahçe 2006/2007
ronaldinho halay çekerse ronaldinho halay çekerse
Yalan Dunya 2.bölüm kisim 3 Yalan Dunya 2.bölüm kisim 3
Ramazan Özel

Ramazan sofralarında Akdeniz esintisi


Kalp ve damar sağlığını koruduğu, diyabet ve kansere yakalanma riskini azalttığı belirlenen Akdeniz tipi beslenmeye Ramazanda da ara vermeyin. İftar ve sahur sofralarını balık, yeşillik ve zeytinyağıyla donatın.

RAMAZANIN sonuna gelirken artık oruçta sağlıklı beslenme alışkanlıklarınız şekillendi ve besin çeşitliliği sağlayarak lezzetli yiyecekleri yiyerek güzel bir süreç geçirmeye alışmış olduk. Bu ay doğru beslenme alışkanlıkları edinerek orucun da yararlı etkilerini ekleyerek birçok kronik hastalığa yakalanma riskinizi büyük ölçüde azaltmış oldunuz. Sağlıklı beslenme deyince akla ilk gelen doğal besin kaynakları sunan bir beslenme biçimi olan Akdeniz diyetidir. Akdeniz diyeti ülkemizde de değişik kesimlerde de görülen bir beslenme biçimidir. Akdeniz tarzı beslenme sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, doğal tam tahıllı besinler, yağlı tohumlar, zeytinyağı, balık ve tavuktan oluşmaktadır. Kalp sağlığıyla ilgili yapılan birçok araştırma kolesterolün düşük olduğu Akdeniz tarzı beslenmenin kalp hastalıkları riskinin yüzde 15 azalttığını belirtmiştir. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı araştırmaya göre Akdeniz’deki insanların diğer bölgelerdeki insanlara göre daha uzun ömürlü olduğu ve kanserin daha düşük oranlarda görüldüğü ortaya konmuştur. HDL iyi huylu kolesterolün vücutta belli bir seviyede olması kalp sağlığı açısından çok önemlidir. Akdeniz diyetinin ana bileşenlerinden biri olan zeytinyağının, HDL kolesterol seviyesini yükselttiği Harvard üniversitesinde yapılan araştırmayla ortaya konmuştur. Akdeniz tarzı beslenmede bulunan fonksiyonel besinler havuç, kaysı, turunçgiller, ahududu, böğürtlen, kızılcık, lahana gibi sebze ve meyvelerden oluşur. Bunlar kötü huylu kolesterolün oksidasyonunu önler, kan yağ değerlerini düşürür ve kanser riskini azaltır.

Soğan ve sarımsağı baştacı edin

İftarda salatalarınızı soğan sarımsak koyarak hazırlayın. Sarımsak ve soğan Akdeniz diyetinin önemli bir parçası olup bağışıklık sistemini güçlendirir. Selenyum, çinko ve E vitaminleri bakımından zengin, güçlü antioksidanlar olan ceviz, fındık ve fıstığı isterseniz iftardan sonra tüketeceğiniz sütlü tatlılarınızla isterseniz ara öğünde tek tüketebilirsiniz. İftarla sahur arasında ara öğünde içeceğiniz yeşil çay vücutta toksinlerin oluşmasını engelliyor.

Orucunuzu patates salatasıyla açın

İFTAR: 1 kase mevsime uygun kurubaklagiller ile sebzelerin karıştırılarak hazırlandığı çorbası, soğan, maydanoz, haşlanmış patatesle hazırlanmış bol zeytinyağı eklenmiş patates salatası, Levrek ızgara, 1-2 dilim tam tahıllı ekmek.

Ara öğün; Tatlı olarak cevizli güllaç yanına 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılmış 1 bardak yeşil çay.

Sahur; Mevsim meyvelerinden oluşmuş bir meyve tabağı (kiraz böğürtlen, çilek vb) yanında bir kase yoğurt ya da 1 bardak süt, 1-2 karper peynir 3-4 zeytin ve bol zeytinyağı gezdirilmiş domates- salatalık.



Bu yazý 1953 kez okundu.

 | Önceki Yazý
ramazan-ozel | Sonraki Yazý
Yazýyý Yazdýr
    BlueSash.NET© 2001-2007