Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
liki
Kadnca
 
> Kavganýn ince ayarý!
Birlikteliðinizin çürümesini önlemek ve yýllarýn örümcek aðlarýný temizlemek için, iliþkinizi ara sýra sallamaya ne dersiniz? Nasýl mý? Sýký bir kavgayla elbette...
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Birlikteliðinizin çürümesini önlemek ve yýllarýn örümcek aðlarýný temizlemek için, iliþkinizi ara sýra sallamaya ne dersiniz? Nasýl mý? Sýký bir kavgayla elbette...

Birlikteliðinizin çürümesini önlemek ve yýllarýn örümcek aðlarýný temizlemek için, iliþkinizi ara sýra sallamaya ne dersiniz? Nasýl mý? Sýký bir kavgayla elbette...

Seslerin yükseldiði gerçek bir tartýþmanýn süresi, on beþ dakikayý geçmemeli.


Uzun süre evli kalan ve mucizevi bir þekilde boþanmamýþ çiftlerin hayatlarýna hiç dikkat ettiniz mi? Çoðu otomatiðe baðlanmýþ bir þekilde yürür. Sanki fabrikanýn üretim bandýndan geçer gibi, hep ayný görevler ayný soðukkanlýlýkla yerine getirilir. Bir süre sonra iliþkinin ruhu monotonlaþýr ve yaþam robot modunda akmaya baþlar. Fikir tartýþmalarý, anlaþmazlýklar yerini, üzüm üzüme baka baka kararýr misali, birbirinin karbon kopyasý olmuþ fotokopi çiftlere býrakýr. “Serkan bana anneler gününde katý meyve sýkacaðý satýn aldý, ne kadar düþünceli” ya da “Karým Brad Pitt’e bayýlýyor” gibi aslýnda kavga sebebi sayýlabilecek, ancak birbirine karþý ateþini kaybetmiþ bir çift için, sýradan sayýlan cümlelere etrafýmýzda sýk denk geliyoruz. Kimse birbiri hakkýnda kötü düþünmüyor, herkes birbirini onaylýyor ve sinirlerini aldýrmýþ gibi duygusuz bir evlilik sürüp gidiyor. Canlanýn biraz! Hangi kadýn, aslýnda hediye olarak katý meyve sýkacaðýndan memnun olabilir, ya da hangi erkek, özünde karýsýnýn Brad Pitt’e olan hayranlýðýna tepkisiz kalabilir ki? Tartýþmak ya da ara sýra kavga etmek, her iliþkiyi canlý tutar. Ayrýca ne gibi bir sakýncasý olabilir ki? Ýki kiþilik hayatýnýzýn ilk baþladýðý dönemlerdeki halinizle, þimdiki durumunuzu kýyaslayýn. Monotonluða doðru ilerlediðini, ya da çoktan ruhunu kaybettiðini düþünüyorsanýz, canlandýrmak için önerilerimizi deneyin ve sýký bir tartýþma çýkarýn.

Neden baðýrmak gerek?

Çünkü kelimeler, sinirler ve hayat birbirinden ayrýlamaz. Ya da sadece Einstein’ýn dediði gibi “sürtünmeden enerji doðar”. Romeo ve Juliet, Tristan ve Iseult gibi efsane olmuþ çiftleri ele alýn. Asla birbirlerine karþý yüksek sesle konuþmamýþlar, anlaþmazlýða düþmemiþler ama trajik sonlarýna bakýn. Tüm sosyologlar, karý koca tartýþmalanýn olumlu sonlarý olduðuna inanýyor. Gerilimi atmak, çiftin iliþkisini yeniden biçimlendirmeye katký saðlamak, periyodik olarak kurallarý limitleri yenilemek, iliþkiyi ileriye götürmek...

Kavga etmekten ve tartýþmaktan çekinen çiftlerin riski ise, çok büyük. Birbirlerine karþý gizli bir nefret besleme ihtimalleri çok yüksek.

Söylenmeyen cümleler, bastýrýlan tepkiler, zamanla birikerek sevginin yok olmasýna sebep olmaz mý?

Kavgadan kaçmayýn

Tartýþmanýn ideal sýklýðý ne olmalý? Saðduyunun sesine, ayda iki ya da dört tartýþma düþüyor.

Þu þekilde olmalý

Seslerin yükseldiði gerçek bir tartýþmanýn süresi, on beþ dakikayý geçmemeli. Bunlar minik tartýþmalar. Ancak dozu aþmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü fazlasý yarar getireceði yerde iliþkinizi yoracaktýr.

Bir tartýþmayý nasýl baþlatmalý

Kesinlikle saçma ve mantýksýz sebepler olmalý. Aðýr ve çok ciddi sebepler yüzünden çýkan tartýþmalar, iliþkiyi yýpratacaðý gibi, gerçek bir öfkeye de neden olabilir. O zaman da baþlangýç noktasýndaki amaçlardan, yani iliþkiyi yeniden þekillendirmekten, yeni limitler çizmekten ve iliþkiyi alevlendirmekten sapmýþ olursunuz.

Tartýþma konusunun gerçekten saçma olup olmadýðýný nasýl anlarsýnýz?

Ortaya çýkan problem, eþinizi sinirlendirmesine raðmen, sizi gerçekten sinirlendirmiyorsa, bunu sonuna kadar kavga nedeni olarak kullanýn. Örneðin kayýp ya da unutulmuþ anahtarlar, eþinizin dakikliði, kedi ya da köpeðin mama saati ya da aþýsý, arabanýn içinde kaybolan otoyol bileti...

Aslýnda her konuda tartýþmak mümkün, ancak rastgele bir biçimde deðil. Unutmayýn ki, karþýnýzdaki sizin sevdiðiniz adam (kadýn) ve onu gerçekten kýracak konularda hassas davranmalýsýnýz. Evliliðinizin geleceði, þiþmanlýk, seksüel performansý, annesi, müzik, edebiyat ve sinema zevki, otomobil kullanma biçimi gibi, dengelerin çok ince ayarlandýðý konulara girmemeyi tercih edin.

Tartýþmanýn þiddetini ayarlayýn

Teorik olarak, bir tartýþma baþlar ve ardýndan þiddetlenerek devam eder. Bunu zaten siz de biliyorsunuz ve kullanma kýlavuzuna ihtiyacýnýz yok. Ancak zekice bir tartýþmada ses tonu, sözlerin yoðunluðuyla birlikte artmalýdýr. Çoðu insan ciyak ciyak baðýrmayý marifetten sayar. Oysa yapmanýz gereken þey, birbiri ardýna mantýklý cümleler sýralamak. Ancak asla ayný cümleyi ikinci kez tekrar etmeyin. Anlamsal bütünlüðünüzü yitirmemeli ve tartýþmayý bir sonuca baðlamayý bilmelisiniz. Yani belli bir mantýk çerçevesinde, tartýþmanýza en baþtan bir giriþ geliþme ve sonuç hazýrlamalýsýnýz. Örneðin klasik bir konu ile ilgili saldýrýya geçiyorum. “Sevgilim bu Kemal Sunal filmini neden 22’inci kez izlediðini anlamýyorum.” Devamýnda ise, gelecek cevap ne olursa olsun, siz kendi kurgunuz doðrultusunda gitmelisiniz. “Kýrk yýlda bir televizyonda ilgimi çeken bir program var ve izleyemiyorum.” “Benim de senin kadar gevþemeye ve televizyon karþýsýnda yayýlmaya ihtiyacým var.” Ve son olarak da “Artýk beni sevmiyorsun. Eskiden birlikte salondaki pufun üzerinde kucak kucaða kitap okurduk.”

Dinleyen söyleyenden alim olsun

Çiftlerin en büyük yanýlgýsý, tartýþma sýrasýnda sarf edilen, hoþ olmayan kelimelerin, gerçek düþünceleri yansýttýðýný düþünmek. Bu çok saçma!

Kýzgýn bir koca, karýsýný provoke etmek için fazla ileri gidebilir. Ancak “sen iþe yaramayan aptalýn tekisin, týpký annen gibi” bir cümle kurduðunda, sizin gibi zeki bir kadýnýn bu sözleri üzerine alýnmak yerine anlamasý gereken þey, kocanýzýn keyfinin yerinde olmadýðý ve içinde biriken stresi atmaya ihtiyacý olduðudur. Oysa genelde insanlar, kavga sýrasýnda söylenen sözlerden onda birinin gerçek düþünceleri yansýttýðýna dair, yanlýþ bir inanýþa sahiptir. Örneðin; size “güneþ sistemindeki en büyük cadaloz sensin” demesi, þöyle de tercüme edilebilir: “Sen benim güneþimsin!” Sizin kadýnlýðýnýza iltifat ediyor da olabilir. Aslýnda söylenen sözlerin hiçbir anlamý yoktur. Karý koca kavgalarýnda asýl endiþe verici olan, kocanýzýn tartýþmaktan kaçýnmasýdýr. Beti benzi atmýþ ve suskun duran bir koca, yaralayýcý sözler söyleyenden çok daha tehlikeli olabilir. Eðer durum böyle ise kendinizi sakýnýn, çünkü gerçekten çok kýzmýþ demektir.

Geçmiþten Kalan Problemlere Dikkat

Kafanýza þu altýn kuralý iyice kazýyýn: Geçmiþten süregelen problemler karý-koca kavgasý için ideal sebep deðildir. Býrakýn tencere ve tavalar raflarýnda kalsýn, çünkü geçmiþe dayalý çözümsüz problemler can yakabilir. Eski bir kýskançlýk meselesine ya da “sen zamanýnda bana þunu da yapmýþtan” gibi konulara kesinlikle girmeyin. Gezegendeki ülkeler bile, geçmiþte kalmýþ problemlerini çözemedikleri ve hazmemedikleri için birbirleriyle savaþýp durmuyor mu? Tartýþma baþlatýrken seçtiðiniz konunun, ikinizin ortak geçmiþindeki böyle gizli kalmýþ ve çözülememis bir soruna dokunacak olmasýna dikkat edin.

Pek çok çift, hep ayný þekilde didiþip durur. Yüzyüze, mutfakta, ayakta ve en yüksek desibelden. Ve hep ayný zamanlarda. Tatilin sonu, günün sonu. Tabii hep ayný konularda... Çocuklarýn eðitimi, hafta sonu tatili, istenmeyen arkadaþlar... Sonuç bezdiricidir.

Tartýþmalarýnýzý yenilemek için, hayalgücünüzü kullanmayý deneyin. Örneðin sürpriz doðumgünü partisinde, arkadaþlarýnýn arasýnda, size cevap veremeyeceði bir durumda, hem de “neden bu mavi renkli çirkin gömleði giydin sanki” gibi anlamsýz bir sebeple, hiç beklemediði bir anda saldýrabilirsiniz. Cevap veremediði için, bunu içinde biriktirip yalnýz kaldýðýnýz ilk fýrsatta tartýþma baþlatacaktýr. Bu tip bir tartýþmanýn sonu, çok hoþ bir barýþma ile sonuçlanacaktýr.

Bir tartýþmadan çýkmayý bilmek gerekir. Tartýþan çiftleri çoðunlukla üç farklý durum bekler:

Aðlamak, surat asmak ya da yakýnlaþmak... Diyelim ki, bizim tartýþma baþlatmaktaki amacýmýz, iliþkiyi alevlendirmek ve tabii üçüncü þýk. Bunun için de bir önerimiz var. Tartýþmayý baþlatacaðýnýz günü, konuyu ve söyleyeceklerinizi önceden belirleyin. Bu þekilde kontrolü elinizde tutup, tartýþmanýn gereksiz uzamasýný engelleyebilirsiniz. Sonuca baðladýðýnýz noktada ise, kollarýnýzý sevdiðiniz erkeðin boynuna dolayýp, uzun bir öpücükle tartýþmaya son verebilirsiniz. Hepsi sizin kiþisel becerinize ve kocanýz üzerindeki etkinize kalmýþ...
profilo.com.tr
    BlueSash.NET 2001-2007