Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Ak
Kadnca
 
> Duygusal Özgürleþme Teknikleri
Duygusal Özgürleþme Teknikleri ile duygularýn altýnda yatan düþünceler ortaya çýkýyor!
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Duygusal Özgürleþme Teknikleri ile duygularýn altýnda yatan düþünceler ortaya çýkýyor!

Duygusal Özgürleþme Teknikleri ile duygularýn altýnda yatan düþünceler ortaya çýkýyor!

Yaþamýmýzda önce düþüncelerimiz, sonra duygularýmýz, inançlarýmýz ve davranýþlarýmýz oluþur. Duygusal Özgürleþme Teknikleri ile duygularýn altýnda yatan düþünceler ortaya çýkar, iç engeller bulunur.

Ýç engeller yaþamýmýzý olumsuz etkileyen negatif düþüncelerdir. Bu teknik ile hangi davranýþýn altýndan neyin yattýðý bulunur ve ortadan kaldýrýlýr. Olumsuz duygular ortadan kalkýnca özgürlük baþlar, doðru karar verme sürecine girilir.

Ortalama olarak günde 10 olumsuz ileti ile büyüdüðümüzü düþünürsek 15 yaþýna kadar 150.000 olumsuz duygunun hamalý oluyoruz. Duygusal Özgürleþme Teknikleri bu olumsuz duygulardan kurtulmamýzý, yeme alýþkanlýklarýmýzý deðiþtirmemizi, aðrýlarýmýzý gidermemizi ve pozitif amaçlar edinmemizi saðlýyor.

Amerikalý klinik psikolog Dr. Roger Callahan’ýn bulduðu ve öðrencilerinden, asýl mesleði mühendislik olan Gary Craig’in geliþtirerek prosedür haline getirdiði Duygusal Özgürleþme Teknikleri’ne (EFT- Emotional Freedom Techniques) akupunkturun psikolojiye ve psikiyatriye uygulanmasý diye adlandýrýyor.

Duygusal Özgürleþme Teknikleri’nde, beþ bin yýldan bu yana fiziksel ve duygusal sorunlarýn tedavi edildiði geleneksel akupunkturdaki enerji meridyenleri kullanýlýyor. Ancak bu yöntemde iðne yok. Kinetik enerjinin meridyenlere akmasýný saðlamak için iþaret parmaðý ile orta parmak birleþtirilerek baþ, göðüs, koltukaltý ve ellerin belirli yerlerine hafifçe vuruluyor. Bu sýrada kiþi, sorununu olumlu cümlelerle dile getiriyor.

Enerji meridyenlerinin üzerine hafifçe vurmak ve sorunu olumlu cümlelerle dile getirmek, bedenin bio-enerji sistemindeki “kýsa devre”yi (duygusal bloku) düzeltiyor. Böylece zihin ile beden arasýnda, saðlýklý kalmak ya da fiziksel rahatsýzlýðý tedavi etmek için gereken denge kuruluyor. Baþka bir deyiþle, negatif duygular, bedenin enerji sistemindeki bozulmadan kaynaklanýyor ve bazý meridyen noktalarý uyarýldýðýnda bedende enerji akýþý yeniden düzeliyor.

Örneðin; travma, endiþe, depresyon, korku, baðýmlýlýk gibi sorunlarýnýz olabilir. Bu teknikte önemli olan, bir durumla ilgili olarak hangi duygularla karþý karþýya kaldýðýnýzý saptamak. Bu nedenle, çalýþmaya baþlamadan önce hangi olumsuz duygular içinde olduðunuzu soruyoruz ve bu duygularýnýzý yazmanýzý istiyoruz. Daha sonra bu olumsuz duygulardan biri ile, diyelim ki, baþarýsýzlýk korkusu sorunu ile baþlanýyor..

Ardýndan sorununun önem derecesine 1-10 arasýnda bir puan vermenizi istiyoruz. Diyelim ki, 9 puan vermiþ olun. Parmaklarla yapýlan vuruþlar sonucunda bu puan yavaþ yavaþ düþmeye baþlýyor ve yaptýðýnýz deðerlendirme 0 puana geldiðinde sorun ortadan tamamen kalkýyor. Daha sonra olumlama terapisi yapýlýyor ve bu konuda olumlu bir düþünce tarzý edinmeniz saðlanýyor.

Duygusal Özgürleþme Teknikleri en az altý saatlik bir çalýþma gerektiriyor. Duygularýnýzý yazarken hangi duygularýn hayatýnýzda önemli olduðunu ortaya çýkarýyorsunuz. Bazý þeyler, yazdýðýnýz anda daha somutluk kazanýyor. Diyelim ki, kýskançlýk duygusu yaþýyorsunuz. Günlük egzersizleri yapmaya baþlýyorsunuz ve “Kýskanmama raðmen kendimi tamamen ve derinden çok seviyorum ve kabul ediyorum” diyorsunuz. Bu durum kendinizi koþulsuz kabul etmenize neden oluyor. Çünkü bilinçaltý o kadar aptal ki, söylediðiniz herþeyi gerçek olarak kabul ediyor.

Onun için bilinçaltýný eðitmek çok önemli, biz olumlama cümlelerini söyledikçe bilinçaltý bu cümleleri gerçek olarak kabul ediyor, düþüncelerimiz, duygularýmýz, inançlarýmýz ve davranýþlarýmýz deðiþiyor.

Duygusal Özgürleþme Teknikleri ile aðrýlar, anksiyete, baðýmlýlýk (alkol, sigara, madde), depresyon, korkular ve fobiler (kalabalýk önünde konuþma, uçak,asansör, hayvanlar, iþe girme vb), migren, öfke, stres, þiþmanlýk, travma, utangaçlýk, yalnýzlýk kaygýsý gibi sorunlar yenilebiliyor.

Psikolog Dr. Iþýn Aký
    BlueSash.NET 2001-2007