Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Anne - ocuk
Kadnca
 
> Evde yardým eden çocuk geleceðin dahisi
Ailelerin çocuklarýna farklý ev iþleri yaptýrarak; ardýllýk, sayma, örüntü kurma konusunda teþvik etmeleri çocuklarýn zihinsel geliþimi konusunda önem taþýyor. Ebeveynlerin çocuklarýyla geçirdikleri zamanýn önemine dikkat çeken Bilfen Anaokullarý Koordinatörü Damla Özyiðit “Okul ve ev birbirine paralel hareket ettikçe, çocuktaki geliþim kalýcý oluyor.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Ailelerin çocuklarýna farklý ev iþleri yaptýrarak; ardýllýk, sayma, örüntü kurma konusunda teþvik etmeleri çocuklarýn zihinsel geliþimi konusunda önem taþýyor. Ebeveynlerin çocuklarýyla geçirdikleri zamanýn önemine dikkat çeken Bilfen Anaokullarý Koordinatörü Damla Özyiðit “Okul ve ev birbirine paralel hareket ettikçe, çocuktaki geliþim kalýcý oluyor.

Ailelerin çocuklarýna farklý ev iþleri yaptýrarak; ardýllýk, sayma, örüntü kurma konusunda teþvik etmeleri çocuklarýn zihinsel geliþimi konusunda önem taþýyor. Ebeveynlerin çocuklarýyla geçirdikleri zamanýn önemine dikkat çeken Bilfen Anaokullarý Koordinatörü Damla Özyiðit “Okul ve ev birbirine paralel hareket ettikçe, çocuktaki geliþim kalýcý oluyor. Bu sebeple velilerimizi daha     bilinçli hale getirmeye çalýþýyoruz.

Türkiye’de öðrencilerin matematik ve bilim testlerindeki baþarýlarý hala OECD ülkelerinin ortalamasýnýn altýnda. Uluslararasý öðrenci deðerlendirme programýnda (PÝSA) Türkiye genelinde 20 soru üzerinden doðru yanýt ortalamasý sadece 2,7 iken, Bilfen Ýlköðretim Okullarý 6,7 ve 8’inci sýnýflarýnda bu ortalama 18’e çýkýyor. Bilfen Okullarý, özellikle matematikte yüz güldüren bu sonuçlarý elde etmek için anaokulundan itibaren matematik dersi için velilerini de iþin içine katarak özel bir sistem uyguluyor. Okulda da yaparak, yaþayarak öðrenen çocuk evde de bu konuda tecrübe kazanmaya devam ettiði için aslýnda farkýna varmadan birçok beceriyi edinmiþ oluyor” diye konuþuyor. Damla Özyiðit, çocuklarýnýn matematikte baþarýlý olmasýný isteyen ailelere, evde uygulayabilecekleri önerilerde bulundu.

Yemek masasýný birlikte hazýrlarsanýz, çocuðunuz sadece size yardým etmiþ olmakla kalmaz bu arada evdeki kiþi sayýsý kadar tabaðý masa ile birebir eþleyebilir. Tabak sayýsýný bulduðunda kaç kaþýk konulmasý gerektiðini söyleyebilir. Bu çocuðun kavramsal anlamasýný ve iþlemsel hýzýný arttýrýr.

Çocuðunuzla birlikte tamir yaparsanýz, sorun çözme yöntemlerini sizi izleyerek öðrenebilir.

Düðmelerini kendisi iliklemeli

Çocuðunuzun hýrkasýnýn düðmelerini iliklemesine izin vermeniz, ardýl düþünme becerisini de destekleyecektir. Ayakkabýsýný kendi giymesi ve baðlamasý konusunda teþvik edin.

Birlikte balýk tutmaya giderseniz, dikkat performansý artar. Balýk beklerken dikkatindeki devamlýlýk performansýný etkiler, hata yapma olasýlýðý azalýr.

Resim yapmak,  matematik problemlerindeki olaylarý resimle modellemesini ve sembolleri birer imge olarak gözünde canlandýrmasýný kolaylaþtýrýr.

Çocuðunuza kaliteli müzik dinletirseniz, geliþmiþ ritim algýsý ile ritmik olarak sayýlarý saymaktan keyif alan bir çocuk olur.

Plajda kumla oynarsanýz, denizde taþ sektirirseniz, çakýl taþýnýn suyun üstünde neden durmadýðýný anlatabilirsiniz. Böylece, analitik düþünmenin alt yapýsý olan neden-sonuç iliþkisi için doðal ortamlardan yararlanýlmýþ olur.

Birlikte yürüyüþ yaparken yakýndaki bir aðaca kaç adýmda varýlabileceðini tahmin ettirin.

Takým sporlarýna özellikle yönlendirin ki, grup içinde organize olmayý baþarabilsin.

    BlueSash.NET 2001-2007