Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Gzellik
Kadnca
 
> Tatil dönüþü yenilenin
Deniz, kum ve güneþin yýprattýðý cildinizi tatil dönüþü forma kavuþturmak için hemen harekete geçin. Özellikle güneþ lekelerinden kurtulmak için bilinçli bir bakým yapmakta fayda var.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Deniz, kum ve güneþin yýprattýðý cildinizi tatil dönüþü forma kavuþturmak için hemen harekete geçin. Özellikle güneþ lekelerinden kurtulmak için bilinçli bir bakým yapmakta fayda var.

Yaz aylarýnýn keyfini çýkarmak için yaptýðýnýz tatil, güzel anýlarýn yaný sýra cildiniz ve saçlarýnýzda ufak hasarlar býrakýr. Tatil dönüþünde kadýnlarýn en büyük sorunu kuþkusuz ciltte oluþan güneþ lekeleridir. Ýstanbul Üniversitesi Ýstanbul Týp Fakültesi, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmaný Prof. Dr. Sýdýka Kurul ‘’Bol su içmek, taze sebze ve meyve yemek, sigara içmemek, nemlendirici kullanmak, düzenli uyumak, cilt temizliði ve masaj gibi uygulamalar güneþte cildi zarar görmüþ birçok kiþinin kýþa canlý bir ciltle girmesini saðlar” uyarýsýnda bulunuyor. Tatilin ‘kötü anýsý’ lekeleri silmek ve sonbahara ýþýl ýþýl girmek için tavsiyelerimize bir göz atýn:

‘Kimyasal peeling’le lekelere son

Güneþ lekeleri sonbahar veya kýþýn cildinize uygun bir kimyasal peeeling ile düzeltilebilir. Kimyasal peeling; glikolik asit ve amino asit kimyasallarý kullanarak seans seans uygulanan bir çeþit cilt soyma iþlemidir. Bir dermatolog tarafýndan uygulanmasý gereken iþlem 15 gün arayla tekrarlanmalýdýr. 

Sabun yerine banyo yaðýný deneyin

Kuruyan cildi banyoda sabun kullanarak daha fazla kurutmamaya özen gösterin. Ph dengeli uygun temizleyiciler ya da temizleyici gibi kullanýlabilen özel banyo yaðlarýyla cildinizi canlý tutabilirsiniz. Banyo sonrasý cilde mutlaka uygun nemlendirici veya vücut yaðý uygulanmalý.

Kýrýlgan týrnaklara çinko yardýmý

Yaz aylarýnda özellikle havuzda ve denizde bolca vakit geçirdiyseniz el, ayak hatta týrnaklarda da kuruluk olur. Uygun týrnak balsamlarý, týrnak sertleþtirici solüsyonlar ve çinko içerikli tabletlerle týrnaklarýnýzý eski saðlýðýna kavuþturabilirsiniz. Ayak ve ellerinizi de vazelinle yumuþatýn. 

Cildinizi nemlendirici ile canlandýrýn

Havuz ve deniz sonrasý kuruyan cildinizi sýk sýk uygun nemlendiricilerle kendine getirebilirsiniz. Özellikle yaz sonu mutlaka her akþam cildimize nemlendirici uygulayýn. Banyodan sonra tüm cildinize bolca sürün. Ayrýca cilt saðlýðýnýz açýsýndan günde en az 2 litre su içmelisiniz.

    BlueSash.NET 2001-2007