Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadnca
  liki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Sa
  Salk
  Yaam
  Anne ocuk
 
Salk
Kadnca
 
> Dikkat! TV’niz sizi öldürüyor
Televizyon karþýsýnda geçirdiðiniz her saat ömrünüzden yaklaþýk 22 dakika çalýyor.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdr

Televizyon karþýsýnda geçirdiðiniz her saat ömrünüzden yaklaþýk 22 dakika çalýyor.

Televizyon karþýsýnda geçirdiðiniz her saat ömrünüzden yaklaþýk 22 dakika çalýyor. Eðer günde 6 saatinizi TV karþýsýnda geçiriyorsanýz ömrünüz ortalama 5 yýl kýsalýyor.

25 yaþýn üzerindeki 11 bin kiþiyi kapsayan araþtýrma TV izlemenin insan saðlýðýný ne derece olumsuz etkilediðini gözler önüne seriyor. British Journal of Sports Medicine’da yayýnlanan araþtýrmaya göre TV izlemek obezite ya da sigara içmek kadar saðlýk problemi yaratabiliyor. Hareketsizce oturmak ve yerinizden kalkmadýðýnýz için de saðlýksýz beslenmek de uzun süre TV izlemenin yarattýðý diðer sorunlar...

Daily Mail'ýn haberine göre, ölümle sonuçlanabilen kronik hastalýklarla kýyaslanan uzun süre TV izlemek, ‘biyolojik olarak makul’ olarak yorumlansa da ciddi kalp ve damar hastalýklarýna ve erken ölümlere neden oluyor. TV karþýsýnda geçirdiðiniz 2 saat bu alýþkanlýða baðlý bir hastalýkla karþýlaþma riskinizi de yüzde 20 oranýnda arttýrýyor.

YARIM SAAT TV ÝZLEMEK 1 SÝGARAYA BEDEL
TV izlemek yerine insanlarý egzersiz yapmaya davet eden araþtýrma, içilen bir sigaranýn ömrü ortalama 11 dakika kýsalttýðýna dikkat çekerek bunun yarým saat TV izlemek ile eþit etkiye sahip olduðunu belirtiyor.

The Lancet isimli saðlýk dergisinde yayýnlanan ve 1996-2008 yýllarý arasýnda 400 bin yetiþkini kapsayan bir baþka araþtýrmaya göre, her gün yapýlan 15 dakika egzersiz ile ömrünüzü ortalama 3 yýl uzatmanýz mümkün. Bu sayede erken ölüm riskiniz de yüzde 14 oranýnda azalýyor. Üstelik her ekstra 15 dakika egzersiz tüm nedenlerden ölme riskinizi ise yüzde 4 oranýnda düþürüyor.

Kansere karþý da büyük ölçüde koruma saðlayan egzersizler günlük ortalama 100 dakikaya kadar ömrünüzün uzamasýný saðlayabiliyor. Düþük tempolu günlük egzersizler tüm ölüm nedenlerini 6’da 1 oranýnda erteliyor.

    BlueSash.NET 2001-2007