Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Kadýnca
  Ýliþki
  Kariyer
  Magazin
  Makyaj
  Moda
  Pratik Bilgiler
  Saç
  Saðlýk
  Yaþam
  Anne Çocuk
 
Saðlýk
Kadýnca
 
> Kafein, güneþ kremi görevi görüyor
Yapýlan bir araþtýrmada; kafeinin cilt kanseri riskini azaltabileceði ortaya çýktý.
Puan Ver
 Toplam Puan  0  Ortalama  0.00
Yazdýr

Yapýlan bir araþtýrmada; kafeinin cilt kanseri riskini azaltabileceði ortaya çýktý.

Yapýlan bir araþtýrmada; kafeinin cilt kanseri riskini azaltabileceði ortaya çýktý. Bilimciler, kafeinin ultraviyole ýþýnlarýn etkilerine karþý "kalkan" oluþturabileceðini vurguladý.

ABD'nin Washington Üniversitesinin Týp Fakültesinden Dr. Masaoki Kavasumi ve ekibi, farelerin genlerini deðiþtirerek, güneþ ýþýnlarýnýn zarar verdiði deri hücrelerinin çoðalmasýnda önemli rol oynayan ATR proteininin iþlevini azalttý.

Kafeinin ATR'yi etkisizleþtiðine iliþkin daha önce yapýlan araþtýrma sonuçlarýndan yararlanan bilimadamlarý, ultraviyole ýþýnlara maruz kalan, genleri deðiþmiþ farelerde tümörlerin, genleri deðiþtirilmemiþlere göre 3 hafta sonra geliþtiðini belirledi.

19 hafta sonra genleri deðiþtirilen farelerde, yüzde 69 daha az tümöre rastlandý. Genleri deðiþtirilen farelerin güneþ ýþýnlarýna direncinin 34 haftadan sonra sona erdiði ortaya çýktý.

"PNAS" dergisinde yayýmlanan araþtýrmaya imza atan bilim insanlarý, kafeinin ultraviyole ýþýnlarýn etkilerine karþý "kalkan" oluþturabileceðini vurgulayarak, bu korumanýn ATR proteininin etkisizleþmesinden kaynaklanýyor olabileceðini belirttiler.

Kafeinin cilde sürülmesinin cilt kanseri riskini azaltabileceðini ifade eden bilimadamlarý, kafeinin güneþ ýþýnlarýný emdiðini ve güneþ kremi görevi yaptýðýna dikkati çektiler.

Bilimciler, bu olumlu etkinin cilt kanserinin ölümcül olmayan türünde ve ilk evrede olduðunu vurguladýlar. -NTV-
    BlueSash.NET© 2001-2007