Çocuk fýkralarý
Ali'nin ödevi
DAha 1.sýnýfa yeni baþlayan Ali'ye öðretmeni bana 5 cümle yazýp getireceksin diye ödev vermiþ. Ali eve geldiðinde babasý gazete okuyormuþ.Ali:
'Babacým bana bir cümle söylermisin?'demiþ. Basasý sinirli olduðu için:
'Git baþýmdan be'demiþ.Ali be cümleyi hemen yazmýþ.Annesini yanýna gittiðinde ise annesi yemek yapýyormuþ ve Sana margarininin þarksýsýný söylüyormuþ.Ali:
'Anneciðim bana bir cümle söylermisin'dediðinde annesi:'sana sana sana'demiþ.Abisinin yanýna gittiðinde abisi Tarzancýlýk oynuyormuþ.Ali:'Abi bana bir cümle söylermisi'demiþ.Abisi:'Tarzan' diye baðýrmýþ.Ali bu cümlelerin hepsini yazmýþ. Ablasýnýn yanýna gittiðinde ise ablasý telefonda sevgilisi ile konuþuyormuþ.Ali:'abla ban bir cümle söylermisin dediðinde ablasý:'gelemem caným iþim var'demiþ.Ali bu cümleyüde yazmýþ.Geriye bir cümle kalmýþ.Dedesi bahçede odun kýrýyormuþ.O anda dedesinin kafasýna odun gelmiþ.Dedesi:'Do re mi fa þiþti kafa'derken Ali bu cümleyide yazmýþ.Ertesi gün Ali okula gitmiþ. Öðretmeni ilk cümleyi söyle demiþ.Ali:'Git baþýmdan be'demiþ.Öðretmen:'Kime dedin onu'diye sormuþ.Ali:'Sana sana sana'demiþ. Öðretmen:'Sen kendini ne zannediyorsun dediðinde,Ali:'Tarzan'diye baðýrmýþ.Öðretmen:' yürü bakalým müdüre gidiyoruz'demiþ.Ali:'gelemem caným iþim var'diye karþýlýk vermiþ.Müdürün yanýna geldiklerinde müdür Ali'nin kafasýna vurmuþ.ALi'de:'Do re mi fa þiþti kafa'demiþ.





www.bluesash.net