Spor fýkralarý
Türk Yönetim Felsefesi
Türk ve Japon þirketleri arasýnda bir kürek yarýþý düzenlenmesine karar verildi. Her iki takýmda performanslarýnýn en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazýrlýk döneminden geçti.Büyük gün geldi ve iki takýmda kendini hazýr hissediyordu..
Japonlar yarýþý bir kilometre farkla kazandýlar....
Yarýþ sonrasý Türk takýmý çok sarsýlmýþtý.Türk Þirket yönetimi yarýþýn açýk farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasýna karar verdi.Yapýlan araþtýrmalar,analizler ve uzun çalýþmalar sonucu hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi. Japonlarýn takýmýnda 8 kiþi kürek çekiyor,1 kiþi dümencilik yapýyordu. Türk Takýmýnda ise 1 kiþi kürek çekiyor,8 kiþi dümeni kullanýyordu. 9 kiþilik Türk takýmý Japonlarla bir yarýþ yapmak üzere yeniden yapýlandý. Yeni yapýlanma þekli þöyleydi; 4 dümen müdürü, 3 bölgesel dümen müdürü, kürek çekmekle görevli kiþinin performansýndan sorumlu bir Dümen yöneticisi, ve kürek çekme elemaný.
Ýkinci yarýþý Japonlar iki kilometre arayla kazandýlar.Tepesi atan Türk þirketi yönetim kurulu Hemen harekete geçti;Yarýþýn kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu ve müdürlere Sorunun çözümüne olan katkýlarýndan dolayý ikramiye verildi.





www.bluesash.net