Sarýþýn fýkralarý
Sarýþýn Dedektifler
Üç sarýþýn detektif olmak üzere polis teþkilatýna müracaat etmiþler.
Yapýlmasý icap eden bir sürü imtihandan birini idare etmek de Komiser Kâzým'a düsmüs. Komiser Kâzim birinci kiza beþ saniye müddetle bir dosyadan çýkarttýðý bir resmi göstermiþ ve "Söyle kýzým" demiþ "Bu bir suçlunun resmi, bu adamýn bariz ne özelliði var? Bunu ileride nasýl tanýrsýn?"
Kýz þöyle bir durmuþ ve "Çok kolay" demiþ "Adam tek gözlü" Komiser Kâzým resime bakmýþ ve "Kýzým bu resim profilden, yani yandan çekilmiþ. Tabi tek göz göreceksin..." demiþ ve ayný resimi ikinci kýza gösterip ayný suali sormuþ ve "Bana bak" diye ilave etmis "Doðru dürüst
bir cevap ver"
Ikinci kýz "Bu adamý tanýmak çok kolay" demiþ "Çünkü adamýn tek kulaðý var" Komiser Kâzým "Kýzým" diye baðýrmýþ "Bu resim profilden dedik yaa!...Adamýn suratýnýn öbür yanýný göremiyoruz. Onun için kaç gözü, kaç kulaðý olduðunu bilemeyiz..."
Kâzým üçüncü kýza "Kýzým lütfen akýllý bir cevap vermeye çalis. Beni çildirtma. Bu adamin bariz özelliði nedir, bu adamý ileride nasýl tanýrsýn?" diye sormuþ Kýz "Bu adam lens takýyor" diye cevap vermiþ.
Komiser Kâzým saskin, þaþkýn resime bakmýþ ama adamýn lens takýp takmadýðýni bir türlü anlayamamýþ. Merak etmiþ adamin dosyasýný açýp okumuþ, dosyadaki bilgiye göre hakikaten adam lens takýyormuþ.
Komiser Kâzým üçüncü kýza hayranlýk içinde "Aferin be kýzým" demiþ "Doðru bilmiþsin. Þimdi söyle bakalým bu adamýn lens taktýðýný resimden nasýl anlayabildin?" Kýz "Çok kolay" diye cevap vermiþ:
"Tek gözlü, tekkulaklý bir adamýn gözlük takacak hali yok ya !!"







www.bluesash.net