Giris Sayfan Yap
Favori Sayfan Yap
Tavsiye Et
   
Canli Tv Izle Kullanici Hesaplari Müzik Video Klip Sevgi Ask Eğlence msn Messenger Şifalı Bitkiler, Bitki Dünyası Ramazan Özel 1000 lerce Fıkra { Video } { Game-Oyun } Iletisim
Eðlence
 
Genel kültür bilgileri
 
Bermuda Þeytan Üçgeni
 Okunma  13583
 Atlas Okyanusu'ndaki bu bölgede, özellikle son 60 yýlda birçok gemi ve uçak kaybolmuþ ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamýþtý. Kimsenin açýklama getiremediði bu esrarengiz fenomen, içinde bilim adamlarýnýn da bulunduðu pek çok insan tarafýndan "doðaüstü bir takým güçlerin yaptýrýmý" olarak algýlandý ve öyle lanse edildi. Ancak, uzun yýllardýr devam eden araþtýrmalar birkaç yýl önce bir sonuç verdi ve bu gizemli olaylarýn aslýnda basit bir "Doðalgaz Cilvesi" olduðu açýklandý.
Yeraltýndan fýþkýran doðal gazlar, sadece yüksek kara parçalarýndan
deðil, deniz ve okyanus tabanlarýndan da çýkarlar. Çünkü deniz tabanlarý da üstü suyla kaplanmýþ alçak kara parçalarýdýr. Ancak, okyanuslar çok derin olduklarýndan tabanlarýnda büyük basýnçlar vardýr. Bu yüksek basýnç altýndaki bölgelerden çýkmak isteyen doðal gazlar, oradaki çok düþük ýsýnýn da etkisiyle katý hale dönüþürler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebeþirimsi bir madde haline gelirler. Çok derinlere dalabilen robot kameralarýnýn bu bölgedeki kar beyaz okyanus tabanýný ve bazý gemi enkazlarýný resimlemesinden sonra konuya su bilimsel açýklama getirilmiþtir:
Bu bölge, Gulf Stream denilen sýcak su akýntýsýnýn da geçtiði yerdir. Tabanýn bazen ýsýnmasý yüzünden, bu "tebeþir gazlar" erir ve sudan hafif olduklarý için yüzeye doðru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar bir boþluk (vakum-girdap) oluþur ve okyanus adeta delinir. O sýrada oradan geçen yüzer ne varsa, derin bir kuyuya düþer gibi hýzla okyanusun dibini boylar. Çünkü gazýn kaldýrma kuvveti gemileri taþýyacak güce sahip deðildir. Gaz yükselmesi sona erince boþluk tekrar suyla dolar ve geriye hiçbir iz kalmaz. Uçaklarýn düþerek kaybolmasý ise gene ayný sebeptendir. Yüzeye çýkan doðal gazlar, havadan da hafif olduklarý için yükselmeye devam ederler.
Bu kez vakum, bölgenin üzerindeki atmosferde oluþur. Oradan
tesadüfen geçen bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorlarý durur. Çünkü motorlardaki benzinin yanmasý için oksijene ihtiyaç vardýr ve o boþlukta hava olmadýðý için oksijen de olmaz. Böylece uçak da, hýzla okyanus tabanýný boylar. Meðerki onca yýldýr merak ettiðimiz Bermuda, sadece doðalgaz yüzünden böyle gizemli bir hal almýþ.

Puan Ver
 Toplam Puan  568  Ortalama  7.10
Fýkrayý Yazdýr
Ýkon Rehberi
Normal Ýçerik
Küfürlü Ýçerik
Belaltý Ýçerik
    BlueSash.NET© 2001-2007